Cultuurcafé TV: Milan van Waardenburg en Stephanie Struijk

Cultuurcafé TV
© L1
Vanuit Café Pelt in Heerlen presenteren Jolien Linssen en Wouter Nelissen iedere maand het beste en meest bijzondere op kunstzinnig en cultureel gebied dat de provincie te bieden heeft. Met deze maand:

Milan van Waardenburg

Musicalster Milan van Waardenburg uit Kerkrade maakte in maart zijn debuut op West End, het iconische Londense theatermekka. Van Waardenburg speelt er de komende maanden de hoofdrol in Les Miserables, een musical die daar al meer dan 35 jaar onafgebroken loopt. Een absolute droom die in vervulling gaat voor Van Waardenburg. De camera van L1 reisde met hem mee naar Londen en volgde Van Waardenburg in aanloop naar zijn debuut.

Stephanie Struijk

Singer-songwriter Stephanie Struijk heeft een nieuw album uit. Ze brak in 2005 op 19-jarige leeftijd door bij het grote publiek als Stevie Ann. Ze zong toen nog in het Engels. In 2016 maakte ze een plaat met muzikant en producer Daniel Lohues, haar eerst album in het Nederlands. Nu is haar derde Nederlandstalige album uitgekomen Dezelfde Zon, opnieuw geproduceerd door Daniel Lohues. Met Struijk blikken we terug op haar inmiddels bijna 2 decennia omspannende muzikale carrière.

Limburgse Filmdag van CineLOVA

In april houdt CineLOVA, platform voor non-professionele filmers, zijn jaarlijkse Limburgse Filmdag. Met Jef Caelen, zelf (non-professioneel) filmer en -acteur ontdekken we de beste, leukste en meest bijzondere amateurfilms.