AvondGasten Europa: kan Limburg zonder migranten?

AvondGasten Europa
© L1
Terwijl de formatie in een nieuwe fase belandt, maakt Limburg zich zorgen om de circulerende plannen in Den Haag en Brussel rond het beperken van migratie. Welke gevolgen heeft de politieke migratiestorm voor grensarbeiders en internationale studenten in Limburg? Het provinciaal bestuur wil een signaal afgeven dat maatwerk voor een grensregio cruciaal is.
Jeroen Lenaers is woordvoerder van de grootste Europese EVP-fractie op migratiegebied. Waar migranten economisch vaak van grote waarde zijn, zorgen de huidige aantallen ook voor druk op de woningmarkt, de collegezalen, scholen en de zorg. Ook in de komende Europese verkiezingen lijkt migratie het belangrijkste thema te worden. Hoe ziet Lenaers dat dilemma?
Filmproducent Elbe Stevens werkt aan het project Europe, I See You, waarin een aantal jongeren in Europa gevolgd wordt. Zo vertelt de Duitse Maria Janssen hoe zij de migratie-uitdaging in Duitsland ervaart. Of die Duitse visie overeenkomt met het perspectief van Limburgse scholieren horen we van 6VWO van het Connect College. De scholieren uit Echt bezoeken het Europees Parlement en schuiven aan in AvondGasten Europa.

Uitzendtijden

Zaterdag 9 maart 09:55 | 13:30 | 18:00 uur
Zondag 10 maart 11:55 | 16:30 | 22:00 uur
Woensdag 13 maart 15:40 uur