L1 Nieuws - 13 april 2024

L1 Nieuws-presentator Wouter Nelissen in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van zaterdag 13 april 2024

Zonnige en warme toerversie Amstel Gold Race

24 graden, zonnetje erbij, en een licht briesje. Heel veel beter hadden de 15.000 toerfietsers van de Amstel Gold Race het niet kunnen treffen. Het was druk in het heuvelland en dat levert ook af en toe spanningen op tussen bewoners, boeren en fietsers, maar zeker ook mooie plaatjes.

Meer aandacht voor veiligheid toerfietsers

Mooie beelden, van de tourfietsers in Zuid-Limburg. Wat opvalt, ze dragen allemaal een helm, maar verder eigenlijk geen bescherming. De afgelopen weken waren er in het profwielrennen veel valpartijen, waardoor de discussie over veiligheid weer is opgelaaid. Een fiets-airbag bijvoorbeeld, maar ook beschermende kleding gemaakt met de Limburgse supervezel Dyneema kan een positieve bijdrage aan de veiligheid leveren.

Te koop: oorlogsvoertuigen

Wie op zoek is naar een legertank, of een ander oorlogsvoertuig kan terecht in Nederweert. Daar worden oude gerestaureerde oorlogsvoertuigen per opbod verkocht. Volgende week is de veiling, zaterdag was de kijkdag, en die trok veel nieuwsgierigen

Roda blaakt van zelfvertrouwen

Roda JC stevent af op rechtstreekse promotie, hoewel niemand dat eigenlijk hardop durft te zeggen. Toch merk je aan alles dat de ploeg blaakt van het zelfvertrouwen. In Brabant nam Roda tegen Top Oss weer een horde richting de Eredivisie.

Vierde winst op rij voor MVV

Voor het eerst dit seizoen is het MVV gelukt om vier wedstrijden achter elkaar te winnen. In Emmen, tegen de plaatselijke FC, werd net als twee weken geleden uit bij NAC Breda een 1-0 achterstand omgebogen tot winst. MVV blijft goed meedoen in de strijd om de laatste play-off plek.

Nagenoeg uitverkocht stadion voor Fortuna-Feyenoord

Fortuna Sittard krijgt zondagmiddag Feyenoord op bezoek, de ploeg die vorig weekend Ajax op zijn nummer zette. De Sittardse ploeg kan tegen Feyenoord in ieder geval rekenen op de steun van het publiek. Het stadion is nagenoeg uitverkocht.