L1 Nieuws - 11 april 2024

L1 Nieuws-presentatrice Jolien Linssen in de studio
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van donderdag 11 april 2024

Nog veel jongeren met psychische klachten na corona

Ruim één op de drie Limburgse jongeren tussen de 12 en 25 jaar zegt last te hebben van psychische klachten. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM en de GGD'en. Tijdens de coronapandemie namen die klachten toe. Opvallend is dat ze na corona niet verminderd zijn. Zo voelt bijna de helft van de jongeren zich gestrest. Ruim 48 procent geeft aan zich enigszins of sterk eenzaam te voelen.

Amstel Gold Race, graag zonder bier- en petjesgooiers

Relschoppers bij voetbalwedstrijden: dat beeld kennen we helaas maar al te goed. Maar de laatste tijd gaat het ook mis in de wielersport. Zo kreeg Mathieu van der Poel dit seizoen al een paar keer bier over zich heen. Afgelopen weekend probeerde een vrouw een petje tussen zijn spaken te gooien. Komende zondag is hij één van de grote favorieten in de Amstel Gold Race. De echte wielerfans kijken uit naar een wedstrijd zonder incidenten.

Eind april duidelijkheid over mogelijke sluiting Mosaqua

De gemeenteraad van Gulpen-Wittem gaat de voorgenomen sluiting van subtropisch zwemparadijs Mosaqua eind deze maand gewoon behandelen. Verder uitstel is volgens de raad niet wenselijk. Verschillende betrokkenen hoopten dat een definitief besluit in een vergadering woensdagavond alsnog zou worden doorgeschoven naar een later moment.

Italiaanse studenten bakken vlaai

Vlaai mag zeker niet ontbreken als je de Limburgse cultuur wil leren kennen. Twintig Italiaanse jongeren zijn op dit moment op uitwisseling bij het Dendron College in Horst. Zij mochten de vlaai niet alleen proeven, maar ook zelf maken.

MVV vraagt schuldsanering aan

MVV heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend om een WHOA-procedure te starten. Die schuldsaneringsprocedure moet er voor zorgen dat MVV kan toewerken naar een financieel gezonde toekomst.

Arouna Koné bij reünie Roda

De sportieve prestaties van Roda JC zorgen ervoor dat spelers in trek zijn. Zo is met de verkoop van Sami Ouaissa en Matisse Didden nu al een positief transferresultaat binnen. Maar de bedragen die deze transfers opleveren halen het niet bij de recordverkoop van Arouna Koné, die in de zomer 2005 voor ruim 9 miljoen euro werd verkocht aan PSV. Hij kwam deze week weer eens op visite bij zijn oude club, tijdens een groots opgezette reünie.