L1 Nieuws - 12 april 2024

L1 Nieuws-presentator Wouter Nelissen in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van vrijdag 12 april 2024

Roermond wil pubers meer laten bewegen

Iedereen met een puber in huis kent het probleem: de strijd om de aandacht van de tiener. Want ze zitten het liefste de hele dag op hun telefoon. Je kunt natuurlijk ook buiten spelen en bewegen in plaats van scrollen op een beeldscherm. Maar dan moet er ook wel iets aantrekkelijks te doen zijn voor de pubers. In Roermond hebben ze daar iets op bedacht.

Wonen voor en met jongeren met een beperking

In Sittard is deze week begonnen aan de bouw van het project Sam en Zo. Midden in de wijk gaan ze wonen, weliswaar zelfstandig, maar een heleboel dingen gaan ze ook samen doen. Een van hen is Maud. Zij heeft het syndroom van Down. Nu woont ze nog thuis, maar haar wens is zelfstandig te wonen. In Sittard kan dat straks.

Pleidooi voor meer opdrachten Defensie naar Nedinsco Venlo

De Nedinsco-fabriek in Venlo zou veel meer technologie voor militairen moeten gaan maken. Daarvoor pleiten Europarlementariërs Vera Tax en Thijs Reuten. Juist omdat Europa de komende jaren veel meer in Defensie gaat investeren, moet dat geld in de eigen maakindustrie worden gestoken. Zoals bij het 104 jaar oude Nedinsco in Venlo.

30 jaar Plankenkoortsfestival Venlo

Altijd al gedroomd om op het podium te staan, maar nog nooit gedaan? Dan is dit weekend je kans, in Venlo, op het Plankenkoortsfestival. Je hoeft zelfs niet eens te kunnen zingen; jouw act en je enthousiasme zijn het belangrijkst. Al 30 jaar is het festival een springplank voor beginnende artiesten.

SD Worx-Protime en de Amstel Gold Race

De bloesembomen staan in bloei, net op tijd want het Amstel Gold Race-weekend staat op het punt van beginnen. Tientallen profploegen zijn neergestreken in Zuid-Limburg voor de enige Nederlandse klassieker zondag. Net zoals de beste ploeg ter wereld, SD Worx-Protime.