L1 Nieuws - 18 april 2024

L1 Nieuws-presentatrice Fabienne Nijsten in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van donderdag 18 april 2024

Geen opvolgers: familiebedrijven dreigen te verdwijnen

Zo'n 30 procent van de familiebedrijven in Limburg staat de komende jaren voor een forse uitdaging. Het vinden van opvolging voor het bedrijf is vaak een probleem. De gemiddelde leeftijd van de ondernemers stijgt. Dat nieuwe generaties instappen in deze bedrijven is lang niet meer vanzelfsprekend. De onderneming wordt dan verkocht of sluit noodgedwongen. Limburg telt naar schatting zo'n 22.000 familiebedrijven, met grote impact op onze economie.

Maastrichts collectief wil MVV structureel gezond maken

Een collectief van Maastrichtenaren is bezig met het opzetten van een reddingsplan voor MVV en probeert de club met een financiële injectie van zo'n 5 miljoen euro op weg te helpen.

Sevenum naar rechter om lelie-teelt te verbieden

Tientallen bewoners uit Sevenum zijn naar de rechter gestapt vanwege geplande lelie-teelt in hun woonwijk. Bij de teelt van de bloemen wordt veel landbouwgif gebruikt, veel meer dan bij bijvoorbeeld de aardappelteelt. De bewoners zijn bezorgd over de gezondheidsrisico's. Gesprekken met de teler hebben niks opgeleverd. Daarom proberen ze de teelt nu via een kort geding tegen te houden.`

GP China wordt er mogelijk een met een verrassing

In de vorige race, in Japan, herstelde Max Verstappen de orde in de Formule 1. Geen nieuwe uitvalbeurt, wel weer een overwinning en dus is de koppositie in het WK behouden. Misschien geen verrassing, maar dit weekend is er wel een grand prix waar wat verrassing in kan zitten.
De uitzendingen van het L1 Nieuws zijn ook steeds terug te kijken in onze tv-gids.