L1 Nieuws - 19 april 2024

L1 Nieuws-presentator Wouter Nelissen in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van vrijdag 19 april 2024

Doodsteek dreigt voor kleine evenementen

Het wordt steeds moeilijker om buurtfeesten en kerstmarkten te organiseren. Grote evenementen als het Zomerparkfeest in Venlo of het Oktoberfeest in Sittard hebben daar minder last van. Die halen veel sponsorgeld op en krijgen volop steun van de gemeente. Festivals krijgen te maken met strenge regels moeten gaan werken met biologisch afbreekbare bekers en organisaties zijn verplicht vanaf 1 januari ook hun C02-uitstoot volledig in kaart gaan brengen. Dat lijkt de doodsteek voor veel kleine initiatieven. Zelfs de politiek maakt zich daar nu druk om.

Veel kastelen in Limburg staan te koop

De woningmarkt is oververhit maar voor kastelen staan kopers niet in de rij. Ook niet in Limburg dat van alle provincies de meeste kastelen telt. Dat is ook logisch want voor een beetje kasteel ben je toch al gauw een paar miljoen kwijt. Voor een makelaar komt er dan ook veel meer bij kijken, dan gebruikelijk.

Lokbus vol met drugsafval in buitengebied Venray

De campagne "Kijk niet weg" is gestart in het buitengebied van Venray. Het doel is om burgers waakzamer te maken als het gaat over drugscriminaliteit. De politie doet dat met een zogenaamde lokbus. Die parkeren ze dan vol met drugsafval in het buitengebied, in de hoop dat voorbijgangers dat zodanig verdacht vinden dat ze de politie bellen.

Kruiptunnel ontdekt bij stadsmuur Maastricht

Een bijzondere ontdekking naast het ingestorte deel van de stadsmuur in Maastricht. In het Rondeel, het ronde verdedigingswerk is tijdens het bouwproces een oude kruiptunnel ontdekt.

Wat kan er sportief nog met MVV dit seizoen?

MVV won de laatste vier wedstrijden en meldt zich in de strijd om het laatste play-off ticket. Daarvoor moeten in totaal nog vier hordes worden genomen, te beginnen zaterdagavond tegen titelkandidaat Willem II. Het werpt de vraag op: wat kan er dit seizoen nog allemaal voor MVV?
De uitzendingen van het L1 Nieuws zijn ook steeds terug te kijken in onze tv-gids.