L1 Nieuws - 23 april 2024

L1 Nieuws-presentatrice Jolien Linssen in de studio
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van dinsdag 23 april 2024

Einde voor intensive care in Zuyderland Heerlen

Na een half jaar van gesprekken met alle betrokken partijen is de kogel is door de kerk. De intensive care in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen zal verdwijnen. Voor zware operaties, ernstige spoedingrepen en bevallingen zullen de inwoners van Parkstad naar Geleen moeten. Voor minder ingewikkelde spoedzorg blijven beide ziekenhuizen zeven dagen per week dag en nacht geopend. Daarmee wordt een groot deel van het oorspronkelijke plan, waartegen flink werd geprotesteerd, alsnog uitgevoerd.

Nederlands Gebaren Koor klaar voor jubileumconcert

Lid zijn van een koor terwijl je doof of slechthorend bent is allesbehalve vanzelfsprekend. Daarom is er het Nederlands Gebaren Koor, met leden uit het hele land, met vier Limburgers. Via gebarentaal kunnen zij op hun eigen manier muziek beleven. Het koor bestaat 12,5 jaar en viert dat binnenkort met een jubileumconcert.

Spoedcursus Europese Unie voor MBO-studenten

Op 6 juni mogen we naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. Tijd dus voor een spoedcursus Europese Unie, vond het Expertisecentrum Studio Europa. Die werd gegeven aan MBO-studenten van het Vista College in Maastricht:

Zanger John Tana verruilt podium voor klaslokaal

In onze provincie kom je eigenlijk niet om hem heen, zanger John Tana uit Maastricht. Natuurlijk vooral te vinden op het podium, maar tegenwoordig ook in de klas, waar hij zijn liefde voor muziek én voor het Limburgs probeert over te brengen.

Forse uitglijder VVV tegen tiental Jong AZ

Een flinke uitglijder voor VVV-Venlo maandagavond. Met één man meer in het veld staan, met één doelpunt vóór staan en dan toch nog verliezen. Het gebeurde op het complex van Jong AZ in Wijdewormer. De ploeg van Rick Kruys miste flair en creativiteit. Dan was er ook nog een heftig incident in de beginfase van de wedstrijd.