Blaaskracht TV - 28 april 2024

Mart Tholen en Joep Breuls hebben een jeugddrumband opgericht
© L1
De nieuwe uitzending van Blaaskracht TV zit vol jeugd en het kennismaken met muziek.
We zijn op bezoek bij de allerkleinsten, bij het programma Muziek op Schoot, waar kinderen hun eerste ervaring met muziek opdoen. Verder gaan we met Philzuid naar een basisschool waar kinderen al op jonge leeftijd (klassiek) live muziek ervaren. En maken kinderen bij de workshop mini muziekmakers van Imke Heitzer kennis met de meest uiteenlopende muziekinstrumenten.
Daarnaast gaan we in deze uitzending langs bij het muziektheater. Het muziektheater is een mooi middel om kinderen kennis te laten maken met zware thema’s zoals de Tweede Wereldoorlog. In het kader van de kindermuziekweek bezoeken we hier de voorstelling ”Lou”.
In Sittard zijn we bij een concert met een superslagwerkensemble en een superjeugdorkest, Yvan Coenen en Stan Nolte laten zien en horen hoe leuk het is in een orkest te spelen en we volgen Mart Tholen en Joep Breuls die samen een jeugddrumband hebben opgericht.
Blaaskracht is deze uitzending ook bij het solistenconcours van de LBM in Ohé en Laak. Een solistenconcours is een spannende ervaring: je staat alleen op een concertpodium en moet je laten beoordelen.
Als afsluiting zenden we een deel uit van een concert van het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest, onder leiding van Sander Teepen in het Munttheater in Weert.
Deze jeugdige muzikale aflevering van Blaaskracht TV zie je op zondag 28 april om 11:00, 16:00, 18:30 en 23:00 uur, en donderdag 2 mei om 15:15 uur op L1 TV.