L1 Nieuws - 27 april 2024

L1 Nieuws-presentatrice Fabienne Nijsten in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van zaterdag 27 april 2024

Koningsdag in Limburg

De mooiste oranjeoutfit mag vandaag weer uit de kast voor de viering van Koningsdag. Een nationale feestdag, op de verjaardag van koning Willem-Alexander. In de meeste dorpen en steden in ons land worden festiviteiten georganiseerd met muziek, dans, vrijmarkten en kermissen. Toch lijkt in Limburg de impact van Koningsdag veel kleiner dan in de rest van Nederland. Er zijn de laatste jaren regelmatig festiviteiten opgestart om mensen in de provincie te houden zodat ze niet meer naar bijvoorbeeld Eindhoven, Breda of Amsterdam hoeven om Koningsnacht en Koningsdag te vieren.

Samenvattingen Eerste divisie

De spanning in de Keuken Kampioen Divisie stijgt naar een hoogtepunt. Gisteravond speelden koploper Willem II en nummer 3 FC Groningen met 1-1 gelijk in Tilburg. Roda had als nummer 2 optimaal kunnen profiteren van dat gelijke spel, maar kwam bij Jong Ajax ook niet verder dan 1-1.
MVV deed slechte zaken in Doetinchem. Na 4 overwinningen en een gelijkspel verloor de Maastrichtse club de uitwedstrijd tegen de Graafschap met 3-0. Een flinke domper voor MVV.
Deze week heeft VVV-Venlo, door twee keer te verliezen, de strohalm richting de nacompetitie bijna omzeep geholpen. Maandag was Jong AZ met tien man te sterk en gisteravond werd er verloren van laagvlieger FC Den Bosch. Het seizoen dreigt zonder play-offs als een nachtkaars uit te gaan.