L1 Nieuws - 25 april 2024

L1 Nieuws-presentatrice Jolien Linssen in de studio
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van donderdag 25 april 2024

Nieuwe wet moet einde maken aan woekerprijzen huurwoningen

Bijna 14 euro per vierkante meter is de gemiddelde prijs voor een huurwoning in Limburg. Al jaren stijgen die prijzen en eigenlijk is iedereen het erover eens dat dit niet zo langer kan. Daarom stemt de Tweede Kamer over een wet die de woekerprijzen aan banden moet leggen.

Nachtvorst was nachtmerrie voor wijnboeren

Het is de nachtmerrie van elke fruitteler: temperaturen onder nul die de oogst bedreigen. Door de nachtvorst begin deze week zijn veel bladeren en scheuten kapotgevroren. De exacte schade is nog moeilijk op te maken. Maar één ding is zeker, de oogst lijkt dit jaar minder te zijn dan voorgaande jaren

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met smeren tegen huidkanker

Huidkanker is de kankersoort die het meeste voorkomt; één op de vijf Limburgers krijgt ermee te maken. Vaak komt het door huidverbranding op jonge leeftijd, onder de 18 jaar. Je kan je er makkelijk tegen beschermen door goed te smeren met zonnebrandcrème. En daarom zijn de ziekenhuizen in Venlo en Maastricht een samenwerking gestart.

Hardlopen doe je het best met je mond dicht

Het was een opmerkelijk gezicht bij de jaarlijkse hardloopwedstrijd in het centrum van Horst. Een deelneemster liep mee met een pleister op haar mond. Niet om een statement te maken; maar om uit te dragen dat je het beste kunt hardlopen met je mond dicht.

SD Worx won minder dan verwacht

Ze wonnen alles wat er te winnen viel, de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen, de Tour, een waslijst aan ereplaatsen voor het wielerteam van SD Worx-Protime. Dat was vórig jaar; dit jaar gaat het een stuk moeizamer voor de Limburgse ploeg. Toch werd er wat gevierd tijdens een bijeenkomst in Antwerpen.