L1 Nieuws - 26 april 2024

L1 Nieuws-presentator Wouter Nelissen in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van vrijdag 26 april 2024

Nieuwe regels moeten online gokkers beschermen

Online gokkers worden vanaf 1 mei beter beschermd. Dan gaan strengere regels in waar de aanbieders, die een vergunning hebben, zich aan moeten houden. Als ze dat niet doen, riskeren ze waarschuwingen of boetes. Nu nog kan iedereen op internet onbeschermd zijn gang gaan en dus ook veel geld verliezen. Dat wordt aan banden gelegd om te voorkomen dat mensen in de problemen geraken.

260 lintjes in Limburg

'Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot...' Die woorden werden in Limburg 260 keer uitgesproken, want zoveel provinciegenoten hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar, toen er 218 onderscheidingen werden uitgereikt. De 175 mannen en 85 vrouwen zetten zich al jaren in voor de maatschappij, in verenigingen, parochies of als mantelzorger.

Bewustwording gevraagd voor hartfalen

Kortademigheid, vermoeidheid of dikke enkels. Het zijn veel voorkomende klachten bij hartfalen. Iedere dag sterven er 22 mensen aan hartfalen in Nederland. Daarom wordt tijdens de Nationale Hartfalenweek bewustwording gecreëerd over de ziekte. Belangrijk vindt ook Marijke Vlaspoel, die er zelf mee te maken kreeg.

Doek valt voor Groeëte Gulpener Vastelaovesfinale

Komt er een nieuw evenement op carnavalsdinsdag? De Groeëte Gulpener Vastelaovesfinale was de afgelopen 22 jaar een vaste waarde op de carnavalskalender, de afsluiting van de Limburgse vastelaovend. Maar dat evenement stopt vanwege te weinig geld en vrijwilligers en te veel regels.

Roda-trainer niet bezig met verschuivingen in ranglijst

De spanning stijgt in de Keuken Kampioen Divisie. Met nog drie speelrondes te gaan vecht Roda JC samen met Willem II en FC Groningen om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Vrijdagavond liggen opnieuw verschuivingen op de ranglijst op de loer. Al weten we inmiddels dat Roda-trainer Bas Sibum niet bezig is met die ranglijst... zegt hij...