L1 Nieuws - 3 mei 2024

L1 Nieuws-presentator Maarten Bastiaens in de studio.
© Raoul Limpens
Het L1 Nieuws van vrijdag 3 mei 2024

Limburg neemt schade op na hevige regenval

Limburg maakt de balans op na het noodweer van donderdagavond. Hevige regenval teisterde de gehele provincie met behoorlijk wat wateroverlast tot gevolg. Van onder gelopen kroegen en kelders in Venlo tot ware modderstromen in Berg en Terblijt.

Promotiekriebels bij Roda in Kerkrade

Roda JC kan vrijdag, na 6 jaar, promoveren naar de Eredivisie. Niet geheel op eigen kracht, maar dat weerhoudt de aanhang er niet van om massaal naar de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur te komen kijken.

Joes Brauers maakt bevrijdingslied met Frans Pollux

"Bevrij me", zo heet het lied dat door Joes Brauers en Frans Pollux is geschreven voor Bevrijdingsdag. Een heel herkenbaar, maar klein liedje; dat was de ambitie van de beide Limburgers. Zondag zingen ze het lied voor de allereerste keer live, op het Bevrijdingsfestival in Roermond.

Oorlogsgraven in Grevenbicht

Morgen op 4 mei herdenken wij onder andere omgekomen militairen en verzetsstrijders in de Tweede Wereldoorlog. In Limburg is er vaak veel aandacht voor de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Maar op veel andere kerkhoven liggen ook soldaten die omkwamen tijdens gevechten tegen de Duitsers, zoals in Grevenbicht. Wiel Nakken heeft zo'n vijftig jaar de graven in dat dorp bijgehouden.